RAISIO DAY CAMP 25.5.2024 - BOOK YOUR PLACE NOW!

en-Kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa - vai onko?

07/05/2022

Etelässä vietetään hiihtolomaviikkoa ja se on merkki siitä, että jääkiekkokausi 2021-22 on kääntymässä loppusuoralle. Monen pelaajan kodissa kevät on aina tietyllä tapaa epätietoisuuden aikaa, kun pohditaan mitä tapahtuu ensi kaudella ja minkä seuran harjoitusrinkiin oma peluri mahtuu kesäksi. Vai onko pelaaja tullut siihen ikään, että enää ei kiinnosta panostaa lajiin yhtä paljon ja pelaaminen jatkuu tulevina kausina korkeintaan silloin tällöin harrastusmielessä. Molemmat vaihtoehdot ovat yhtä hyviä ja vanhempien roolina onkin tukea tässä päätöksessä.

Olen vuosien saatossa nähnyt, kuinka pelaajien vanhemmat haluavat ohjata pelaajan suuntaa. Usein he eivät tarkoita pahaa kenellekään, vaan ajatuksena on vain auttaa omaan lastaan eteenpäin. Suurin osahan vanhemmista on mahtavia ja monilla on vähäinen kokemus jääkiekosta. Tällöin olisi hyvä pyytää ulkopuolista apua, jos oma tausta ei siihen riitä. Itselleni ei esimerkiksi tulisi mieleen neuvoa tytärtäni partiotoiminnassa tai taidetunnilla.

Jos ensi kauden kuviot ovat epäselvät ja apu kiinnostaa, autan mielelläni. Etsin koko kauden kestävään henkilökohtaiseen valmennukseen tavoitteellisia pelaajia. Ajatuksena on mentoroida, valmentaa ja rohkaista pelaajaa sekä hänen vanhempiaan juniorijääkiekon kaikissa vaiheissa, jotta tavoitteellinen pelaaja saa kaiken irti kehityspolullaan. Jokaiselle pelaajille tehdään kehityssuunnitelma, jolla tuetaan pelaajan vahvuuksia ja kehitetään vielä tällä hetkellä enemmän harjoitusta vaativia pelin osa-alueita.

Tarkoituksena ei ole astua joukkuevalmentajien varpaille, sillä heistä hyvin harvalla riittää aikaa käydä läpi yksittäisen pelaajien suorituksia viikkotasolla. Joukkuevalmentajan resursseista menee suuri osa kokonaisuuden hallintaan ja joukkueen jokaiselle pelaajalle pitäisi löytyä aikaa. Tällöin voi hyvin olla, että yhden pelaajan kanssa voidaan käydä tarkemmin läpi pelisuorituksia ehkä kerran kuukaudessa. Tähän tarjoan apua, oli kyse sitten pelisuoritusten videoanalyysistä tai mikäli pelaajalla on tunne, että nyt ei mikään oikein onnistu ja itseluottamus on koetuksella.

Pelaajan asuinpaikalla ei ole väliä, sillä nykyteknologian avulla etävalmennus onnistuu erittäin hyvin. Valmennus tapahtuu reaaliajassa ja joka viikko käydään läpi pelaajan suoritukset menneen viikon peleistä videolla. Annan myös pelaajalle sisältöä, jota hän voi itse käydä läpi ja opiskella.

Mielelläni aloittaisin yhteistyön jo tämän kauden puolella analysoimalla pelaajan kauden pelejä läpi. Näin saisimme yhteistyön aloitettua nopeammin ja askelmerkit tulevalle kaudelle olisi jo paremmin kaikkien tiedossa.

Jos sinulla ei ole aiemmin ollut henkilökohtaista valmentajaa tai ulkopuolista tukea, ymmärrän että tämä saattaa mietityttää. Ota minun yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin yhteistyön hyödyistä!

Terv. Riku