Train 2.0 - Downhill Skating System

Train 2.0 - Downhill Skating System on entisen ammattipelaaja Jason Yeen kehittämä harjoituskonsepti, joka pohjautuu tieteeseen. Tavoitteena on opettaa pelaaja luistelemaan tehokkaammin ja kevyemmin pienemmällä työmäärällä.

Perinteinen Power Skating -luistelu pohjautuu pitkälti työntövoimaan ja suoraluisteluun. DSS puolestaan opettaa pelaajia käyttämään painonsiirtoa, joka luo liikettä hyödyntämällä luistimen terän keinutusta. Pelaajan tulisi pystyä luistelemaan rentona, vaikka luisteluvauhti kasvaisikin. Usein kuitenkin käy juuri päinvastoin, eli vauhdin kasvaessa pelaajan kroppa jännittyy. Tällöin jäällä on haastava tehdä nopeita ratkaisuja. DSS:n oppeja hyödyntämällä tämä rentous on mahdollista säilyttää.

Analysoimalla videolla pelaajan tekniikkaa ja vertaamalla sitä rinnakkain NHL-huippujen tekniikkaan, pystytään harjoite kerrallaan muokkaamaan pelaajan teknisiä taitoja kohti NHL-huipun taitoja. Toki on olemassa vain yksi Connor McDavid tai Nathan MacKinnon, mutta jokaisen on mahdollista oppia samoja tekniikoita, joita he hyödyntävät.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin, mitä DSS tarkoittaa:

train2point0.com/blog/